Belastingaangifte uitbesteden heeft veel voordelen

Iedere Nederlander moet belastingaangifte doen, ondernemers en particulieren. Aangifte doen is nauwkeurig werk dat vaak veel tijd kost. En waarvoor kennis nodig is van de laatste ontwikkelingen. Ieder jaar verandert er immers wel weer wat in de belastingwetgeving. Uw belasting aangifte uitbesteden aan een administratiekantoor of boekhouder heeft veel voordelen. Wij vertellen u hieronder graag wat AUB administraties voor u kan betekenen.

Expertise en ervaring

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Zo luidt de toepasselijke slogan van de Belastingdienst. Toch blijft het voor veel mensen lastig en tijdrovend werk om de belastingaangifte in te vullen.  AUB administraties heeft veel expertise en ervaring als het gaat om belastingen. Zowel voor bedrijven en organisaties als voor particulieren. Wij adviseren u graag over de vereisten, de mogelijke aftrekposten en andere belastingvoordelen. Zodat u op tijd voldoet aan uw verplichtingen, gefundeerde afwegingen maakt en optimaal profiteert van de mogelijkheden.

Welke belastingaangiften kunnen wij voor u doen?

Wij verzorgen alle belastingaangiften. Voor ondernemers gaat het dan vooral om de volgende belastingen:

  • Omzetbelasting

Als ondernemer moet u tijdig opgave doen bij de Belastingdienst over de btw die u aan klanten heeft berekend. En over de btw die u kunt aftrekken. In de meeste gevallen moet u deze aangifte ieder kwartaal indienen.

  • Loonheffingen

Heeft u personeel in dienst, dan bent u werkgever en moet u aangifte loonheffingen doen en loonheffingen betalen. Het gaat hierbij om loonbelasting en premies voor volksverzekeringen en werknemersverzekeringen.

  • Vennootschapsbelasting

Voor eigenaren van een besloten vennootschap (bv) of naamloze vennootschap (nv) is het verplicht om aangifte vennootschapsbelasting te doen. Bent u eigenaar van een stichting, vereniging of vergelijkbare organisatie? Dan is dat alleen in bepaalde gevallen nodig.

Wij adviseren u graag hoe u in uw specifieke situatie de vennootschapsbelasting moet berekenen. En hoe u omgaat met eventuele verliezen. Ook hier geldt dat de wet- en regelgeving af en toe wijzigt. AUB administraties houdt de ontwikkelingen voor u in de gaten en kan u op ieder moment correct adviseren.

  • Inkomstenbelasting

Als ondernemer moet u aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers doen. De winst die u met uw onderneming heeft behaald, moet u hierin vermelden. Ook moet u aangifte doen van de inkomensafhankelijke bijdrage in het kader van de Zorgverzekeringswet. De laatste jaren is ook in deze belastingwetten het één en ander gewijzigd. AUB administraties adviseert u graag over de actuele verplichtingen voor uw situatie.

Uw voordeel

  • Tijd besparen
  • Optimaal belastingvoordeel
  • Gebruikmaken van onze expertise

Particulieren

AUB administraties verzorgt en adviseert niet alleen de Belastingen voor ondernemers. Ook voor particulieren kunnen wij veel betekenen op het gebied van belastingen. Wat kunnen wij voor u doen?

  • Verzorgen aangifte inkomstenbelasting

Iedereen die in Nederland woont of inkomsten ontvangt uit Nederland moet daarover belasting betalen. Die betaalt u over uw inkomen, over financiële belangen in een vennootschap en over uw spaargeld en beleggingen. Via bepaalde aftrekposten kunt u daarvan sommige uitgaven aftrekken.

  • Verzoek indienen voorlopige teruggaaf

Verwacht u belasting terug te krijgen? Als u een voorlopige aanslag aanvraagt, kunt u vooraf de belasting maandelijks terugkrijgen. Wij adviseren u graag hoe dit in zijn werk gaat.

  • Aanvraag doen voor toeslagen

Afhankelijk van uw situatie en inkomen kunt u bij de Belastingdienst aanvraag doen voor een bijdrage in bepaalde kosten. Er zijn vier soorten toeslagen, namelijk de zorgtoeslag, het kindgebondenbudget, de huurtoeslag en de kinderopvangtoeslag. De aanvragen hiervoor kunnen wij voor u verzorgen.