Nieuwsfeed Belastingdienst

Aanslagen Vpb 2022 met voort te wentelen voorheffingen opgelegd

maandag 22 jul 2024
Bij definitieve aanslagen vennootschapsbelasting 2022 waarin voorheffingen worden verrekend, ontvangt u een aparte beschikking. Dit vanwege problemen bij het vaststellen van de voort te wentelen voorheffingen. De aanslag bevat het bedrag aan verrekende voorheffingen. Is het bedrag aan voorheffingen hoger dan het bedrag dat u verschuldigd bent aan vennootschapsbelasting? Dan ontvangt u tegelijk met de aanslag een aparte beschikking waarin wij het bedrag aan voort te wentelen voorheffingen vaststellen.
Lees verder

Aangifte en opgaaf dividendbelasting vanaf 1 juli alleen nog online

maandag 01 jul 2024
Voor dividenduitkeringen uit 2024 kunt u vanaf 1 juli alleen nog online aangifte en opgaaf dividendbelasting doen.
Lees verder

Oude portaal sluit binnenkort: stap over vóór 1 juli 2024

maandag 17 jun 2024
De Belastingdienst sluit op 1 juli 2024 definitief het oude portaal voor ondernemers. Alle ondernemers die het oude portaal nu nog gebruiken, moeten overstappen naar het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, boekhoudsoftware of een fiscaal dienstverlener.
Lees verder

Doe uw aangifte en opgaaf dividendbelasting voortaan digitaal

woensdag 22 mei 2024
Vanaf 1 juli 2024 moet u voor dividenduitkeringen uit 2024 digitaal aangifte en opgaaf dividendbelasting doen. Gebruikt u wel het papieren formulier? Dan nemen wij uw aangifte of opgaaf niet in behandeling.
Lees verder

Aanslag vennootschapsbelasting 2022 met voort te wentelen voorheffingen vertraagd

donderdag 11 apr 2024
Definitieve aanslagen vennootschapsbelasting 2022 waarin voorheffingen worden verrekend, zijn mogelijk vertraagd. Dit vanwege problemen bij het vaststellen van de beschikking voort te wentelen voorheffingen. Is het bedrag aan voorheffingen hoger dan het bedrag dat u verschuldigd bent aan vennootschapsbelasting? Dan ontvangt u de definitieve aanslag mogelijk later.
Lees verder

Belastingplicht bzm: bepaalde uitzonderingen zijn vervallen sinds 1 oktober 2023

donderdag 21 sep 2023
Hebt u een vrachtauto(combinatie) met een toegestane maximum massa van 12.000 kilo of meer, en betaalt u nog geen belasting zware motorrijtuigen (bzm)? Misschien moet u voortaan wél aangifte bzm doen en bzm betalen.
Lees verder

Nieuws Ondernemersplein KvK