Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

Het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie (update)

donderdag 11 apr 2019
De datum van Brexit is uitgesteld tot uiterlijk 31 oktober 2019.
Lees verder

Verblijfskosten eigen rijders: bedrag 2019 vastgesteld

woensdag 10 apr 2019
Transportondernemers (eigen rijders) die meerdaagse internationale ritten maken of op meer dagen internationale ritten maken, mogen onder voorwaarden per dag een vast bedrag aan verblijfskosten aftrekken. Voor 2019 is dit bedrag vastgesteld op € 37,50.
Lees verder

Btw-tarieven monitorlijnen en wegwerpcartridges, jerrycans en zakken met medicinale sodalime

donderdag 28 mrt 2019
Losse monitorlijnen voor katheters vallen onder het btw-tarief van 9%. Wegwerpcartridges gevuld met medicinale sodalime ook. Maar jerrycans en zakken met medicinale sodalime vallen onder het btw-tarief van 21%.
Lees verder

Btw-tarief van 21% voor de levering van tussentreden op een trap

donderdag 21 mrt 2019
Met tussentreden is traplopen minder inspannend voor mindervaliden. Tussentreden geven echter geen ondersteuning voor hand, arm of oksel. Daarom valt de levering van tussentreden onder het btw-tarief van 21%.
Lees verder

Levering van colloïdaal edelmetaalwater valt onder btw-tarief van 21%

donderdag 28 feb 2019
Colloïdaal edelmetaalwater is geen drinkwaar of drinkwater voor menselijke consumptie. Daarom valt de levering van colloïdaal edelmetaalwater onder het btw-tarief van 21%.
Lees verder

Btw-tarief 9% geldt ook voor correctie voorbelasting eten en drinken personeel

dinsdag 29 jan 2019
Geeft u uw personeel gratis eten en drinken, of tegen een lage vergoeding? En moet u uw btw-aangifte corrigeren omdat u boven de € 227 kostenvoordeel per werknemer per jaar uitkomt? Dan geldt bij de correctie van uw btw-aangifte ook een percentage van 9%.
Lees verder

Mijn Belastingdienst vernieuwd

dinsdag 22 jan 2019
Vanaf 22 januari 2019 ziet het portaal ‘Mijn Belastingdienst’ er anders uit. Het portaal is namelijk geschikt gemaakt voor mobiel gebruik.
Lees verder

Einde pilot inloggen met Idensys en iDIN

vrijdag 23 nov 2018
Vanaf 24 november 2018 kunt u bij de Belastingdienst niet meer inloggen met Idensys en iDIN. Maakt u daarom vanaf dat moment weer gebruik van DigiD of e-Herkenning.
Lees verder

Elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst vertraagd

dinsdag 07 aug 2018
Door een technische storing is het mogelijk dat elektronisch berichten van en naar de Belastingdienst vertraagd worden verwerkt.
Lees verder