Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

'Landelijke Landbouwnormen': normen voor eigen verbruik en privégebruik 2018 beschikbaar

vrijdag 14 dec 2018
Jaarlijks publiceren wij de 'Landelijke Landbouwnormen'. De normen voor eigen verbruik en richtlijnen voor privégebruik zijn nu beschikbaar.
Lees verder

13 december: gratis webinar Een eigen bedrijf starten

donderdag 06 dec 2018
Wilt u een bedrijf starten of bent u net een bedrijf gestart? Meld u dan aan voor het webinar ‘Een eigen bedrijf starten’ op donderdag 13 december. Ondernemersplein organiseert dit webinar in samenwerking met de Belastingdienst en KvK.
Lees verder

3 januari 2019: start Mijn Belastingdienst Zakelijk

maandag 03 dec 2018
In januari gaat ons nieuwe portaal voor ondernemers de lucht in: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zzp'ers en eenmanszaken kunnen daar btw-aangifte doen, hun btw-aangifte corrigeren, een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) doen en hun rekeningnummer opgeven of wijzigen. Maar dat is nog maar het begin. In de loop van 2019 kunnen alle ondernemers in Mijn Belastingdienst Zakelijk aangifte gaan doen voor de btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting.
Lees verder

Verwerking van uw bpm-aangifte duurt mogelijk langer

donderdag 29 nov 2018
Op dit moment hebben wij last van verstoringen bij de verwerking van bpm-aangiften. Hierdoor duurt de afgifte van een nieuw kenteken voor uw motorrijtuig mogelijk langer. Onze excuses hiervoor.
Lees verder

Einde pilot inloggen met Idensys en iDIN

vrijdag 23 nov 2018
Vanaf 24 november 2018 kunt u bij de Belastingdienst niet meer inloggen met Idensys en iDIN. Maakt u daarom vanaf dat moment weer gebruik van DigiD of e-Herkenning.
Lees verder

Naheffingsaanslag btw gekregen? Lees wat u moet doen

vrijdag 23 nov 2018
Vanaf 24 november versturen we weer de naheffingsaanslagen voor de btw. Over die aanslagen krijgen wij regelmatig vragen. Om u te helpen hebben we een checklist waarmee u kunt kijken hoe u zo’n naheffingsaanslag zo snel mogelijk afhandelt.
Lees verder

Nieuw besluit toepassing btw-nultarief bij levering en bevoorrading zeeschepen en luchtvaartuigen

dinsdag 20 nov 2018
Op 20 november is een nieuw besluit verschenen over het toepassen van het btw-nultarief bij de levering en bevoorrading van zeeschepen en luchtvaartuigen. Dit besluit gaat in vanaf 1 januari 2019.
Lees verder

Formulier 'Keuze plaats van dienst digitale diensten' beschikbaar

woensdag 07 nov 2018
Vanaf 1 januari 2019 veranderen de regels voor de btw over digitale diensten aan consumenten in andere EU-landen. Zou u volgens de nieuwe regels btw moeten aangeven en afdragen in Nederland? Met het formulier 'Keuze plaats van dienst digitale diensten' geeft u aan dat u dat toch wil doen in de EU-landen van uw consumenten. Dit formulier is nu beschikbaar.
Lees verder

Besluit uitfasering pensioen in eigen beheer directeur-grootaandeelhouders: verlenging termijn insturen informatieformulier

maandag 05 nov 2018
Bij afkoop of omzetting van pensioenrechten hebben directeur-grootaandeelhouders voortaan een jaar de tijd om het informatieformulier in te sturen. Dit staat in het besluit dat op 31 oktober 2018 is gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit maakt het ook mogelijk om (ex-)partners het informatieformulier alsnog te laten ondertekenen.
Lees verder

Nieuwe bpm-aangifte beschikbaar

donderdag 01 nov 2018
Vanaf 1 november 2018 doet u bpm-aangifte met een nieuw digitaal aangifteformulier: ‘Aangifte/melding/opgaaf bpm’. Dit formulier berekent de bpm voor u.
Lees verder

Nieuw besluit vrijstelling vennootschapsbelasting voor stichtingen of verenigingen

maandag 22 okt 2018
Er is een nieuw besluit verschenen over de vrijstelling van vennootschapsbelasting voor stichtingen of verenigingen die maar beperkt winst maken. Bij dit besluit vindt u een schema met stappenplan. Daarmee kunt u nakijken of uw stichting of vereniging wel of niet is vrijgesteld.
Lees verder