Nieuwsfeed Belastingdienst

Nieuwe versie vragen en antwoorden fosfaatregelingen melkveehouderij

woensdag 22 mrt 2023
Op 15 maart 2023 is een nieuwe versie gepubliceerd van 'Vragen en Antwoorden fiscale aspecten Fosfaatregelingen melkveehouderij'. De aanleiding hiervoor was de beantwoording van prejudiciële vragen door de Hoge Raad op 30 september 2022 (ECLI:NL:HR:2022:1344). In de nieuwe versie staan de actuele standpunten van de Belastingdienst over de onderwerpen 'bestaande meerjarige leasecontracten met een koopoptie van fosfaatrechten' en 'tijdelijke ter beschikking stelling van fosfaatrechten'.
Lees verder

Vragen en antwoorden fiscale aspecten opkoopregeling voor veehouders

woensdag 15 mrt 2023
Hebt u een veehouderijbedrijf dicht bij een Natura 2000-gebied? Dan kon u vrijwillig deelnemen aan de regeling 'Maatwerk Gerichte Aankoop en beëindiging veehouderijbedrijven (MGA-1)'. Hebt u dat gedaan, en wilt u meer weten over de gevolgen voor uw belastingzaken? Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u in de notitie 'Vragen en antwoorden fiscale aspecten inzake RPAV-1 c.q. MGA-1'.
Lees verder

Valse e-mail in omloop over nieuw bericht in Berichtenbox van MijnOverheid

maandag 06 mrt 2023
Wij waarschuwen u voor een valse e-mail (phishing). Deze lijkt afkomstig van de Belastingdienst of MijnOverheid. Verwijder de e-mail direct en scan de QR-code in de mail niet.
Lees verder

Brief naar ondernemers over betalingsregeling bijzonder uitstel

donderdag 02 mrt 2023
Hebt u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gekregen? En betaalt u nu de belastingschuld af die u daardoor hebt opgebouwd, via de betalingsregeling bijzonder uitstel? Dan hebt u kort geleden misschien een brief van ons gekregen. Wij hebben u deze brief gestuurd als u volgens onze administratie niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de betalingsregeling bijzonder uitstel. In de brief leggen wij uit wat u kunt doen om daarvan toch gebruik te kunnen blijven maken.
Lees verder

Kijk het webinar Aangifte inkomstenbelasting terug

donderdag 02 mrt 2023
Doet u als ondernemer of zzp'er zelfstandig aangifte inkomstenbelastingen en hebt u het webinar Aangifte inkomstenbelasting van 1 maart gemist? U kunt nu dit speciale webinar terugkijken. Voorlichters van de Belastingdienst geven in dit webinar tips en aanwijzingen om uw aangifte goed in te vullen.
Lees verder

Overbelasting bij Logius met inloggen via DigiD tijdens de 1e dag belastingaangifte

woensdag 01 mrt 2023
Door een overbelasting bij Logius lukt het niet iedereen om meteen aangifte inkomstenbelasting over 2022 te doen.
Lees verder

Belastingdienst enige tijd niet bereikbaar geweest

woensdag 15 feb 2023
Vanwege een technische storing was de Belastingdienst vanmiddag enige tijd niet bereikbaar. De verstoring is inmiddels verholpen.
Lees verder

Uitstel voor aanleveren van uitbetaalde bedragen aan derden

donderdag 02 feb 2023
Moet u gegevens aanleveren van bedragen die u in 2022 hebt uitbetaald aan derden? Dan moest u dat vóór 1 februari 2023 doen. Hebt u de gegevens nog niet aan kunnen leveren, vraag dan om uitstel. Dat kan op 2 manieren.
Lees verder

Wijziging ambtshalve beleid voorheffingen vennootschapsbelasting

vrijdag 20 jan 2023
Op 18 januari 2023 is het Besluit Fiscaal Bestuursrecht gewijzigd. De inspecteur kan nu een voorheffingenbeschikking vennootschapsbelasting (Vpb) ambtshalve verhogen.
Lees verder

'Landelijke Landbouwnormen 2022' beschikbaar

dinsdag 03 jan 2023
De 'Landelijke Landbouwnormen 2022' zijn beschikbaar. Hierin vindt u de normbedragen voor 2022 voor de meest gangbare kostenposten, en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden voor agrarische bedrijven.
Lees verder

Belastingplan 2023 aangenomen

dinsdag 27 dec 2022
Op 20 december 2022 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2023. Dit betekent dat per 2023 weer een aantal belastingmaatregelen wijzigt.
Lees verder

Nieuws Ondernemersplein KvK