Nieuwsfeed Belastingdienst

Bereikbaarheid op 5 december

woensdag 30 nov 2022
Op maandag 5 december zijn de BelastingTelefoon en ons webcareteam bereikbaar tot 17.00 uur.
Lees verder

Wetsvoorstel: 0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023

maandag 28 nov 2022
Voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning geldt op dit moment een btw-tarief van 21%. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen om dit btw-tarief per 1 januari 2023 te verlagen naar 0%.
Lees verder

Btw-aangifte betalen? Dat kan nu met iDEAL

woensdag 09 nov 2022
Doet u btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk? Dan kunt u vanaf 8 november 2022 uw aangifte na insturen direct met iDEAL betalen. U vindt hiervoor in Mijn Belastingdienst Zakelijk – bij de ingestuurde aangifte – een betaallink. Hiermee wil de Belastingdienst betalingen makkelijker maken.
Lees verder

21% btw voor veevoer dat bestemd is voor zowel vee als voor dieren die niet als ‘vee’ worden aangemerkt

woensdag 28 sep 2022
Voer dat niet alleen bestemd is voor vee, is belast met 21% btw.
Lees verder

Belastingplan 2023 - op rijksoverheid.nl staan de voorgestelde veranderingen

dinsdag 20 sep 2022
Het kabinet heeft op Prinsjesdag 20 september 2022 de begroting voor 2023 aan de Tweede Kamer gepresenteerd en ter behandeling aangeboden. U vindt de voorgestelde veranderingen voor onder andere belastingen en toeslagen op rijksoverheid.nl.
Lees verder

Versoepelingen betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege corona

donderdag 08 sep 2022
Het kabinet heeft besloten om in bijzondere gevallen de betalingsregeling te versoepelen voor de belastingschuld die ondernemers hebben opgebouwd doordat ze gebruik hebben gemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis. Uiterlijk 20 september 2022 wordt het besluit hierover gepubliceerd in de Staatscourant. Lees om welke versoepelingen het gaat.
Lees verder

Nieuwe brieven voor motorrijtuigenbelasting vrachtauto's

maandag 22 aug 2022
Hebt u 1 of meer vrachtauto's op uw naam staan? Dan krijgt u vanaf half juni 2022 brieven voor de motorrijtuigenbelasting die er anders uitzien dan u gewend bent. Als u moet betalen krijgt u bijvoorbeeld geen acceptgiro meer, maar betaalinformatie. Dit heeft te maken met de overstap naar een nieuw systeem voor het heffen en innen van motorrijtuigenbelasting.
Lees verder

Inloggen DigiD binnenkort alleen met app of sms-controle

woensdag 06 apr 2022
Sinds 1 oktober 2022 kunt u alleen nog inloggen op Mijn Belastingdienst met de DigiD app of met een sms-controle. Voor inloggen op Mijn toeslagen geldt dit per 1 januari 2024. U kunt dan dus niet meer inloggen met alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. Door deze extra beveiliging zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd.
Lees verder

Voorlopige aanslag 2022 en bijzonder uitstel van betaling (update)

maandag 28 feb 2022
Bent u ondernemer en maakte u gebruik van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? En hebt u een voorlopige aanslag 2022 gekregen voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan valt die voorlopige aanslag misschien onder het bijzonder uitstel van betaling. Dit hangt af van de uiterste betaaldatum van de 1e termijn van de voorlopige aanslag.
Lees verder

Belastingdienst start invordering van openstaande belastingschulden weer op

donderdag 23 sep 2021
Vanwege de coronacrisis hebben wij de invordering van openstaande belastingaanslagen tijdelijk stilgelegd. Nu starten wij die stapsgewijs weer op. Vanaf september 2021 sturen wij eerst vooraankondigingen. Later dit jaar betalingsherinneringen en aanmaningen. En als particulieren en ondernemers dan nog niet betalen, sturen wij hen vanaf begin 2022 dwangbevelen. Dat alles doen we zorgvuldig, met oog voor de persoonlijke en financiële situatie van particulieren en ondernemers.
Lees verder

Nieuws Ondernemersplein KvK