Nieuwsfeed Belastingdienst

Regeling bijzonder uitstel van betaling: vanaf 1 juli 2021 kunt u aflossen in 36 maanden

dinsdag 29 sep 2020
Hebt u vanwege corona bijzonder uitstel van betaling van belastingen gekregen? Dan krijgt u nu langer de tijd om uw opgebouwde belastingschuld af te lossen. U mag daar 36 maanden over doen. En u hoeft er pas mee te beginnen vanaf 1 juli 2021. Op verzoek van de Tweede Kamer is nog eens gekeken naar de termijn om af te lossen en besloten om de betalingsregeling verder te verruimen.
Lees verder

Startende ondernemer? Volg het webinar over belastingzaken

maandag 14 sep 2020
De Belastingdienst organiseert op 21 oktober 2020 een webinar voor startende ondernemers over belastingen en ondernemen.
Lees verder

Brexit: Status Noord-Ierland per 1 januari 2021

vrijdag 04 sep 2020
Eind 2020 loopt de overgangsperiode van de Brexit af. Daarna zijn er douaneformaliteiten voor de handel met het Verenigd Koninkrijk (VK) van toepassing. Noord-Ierland krijgt een aparte status binnen het VK.
Lees verder

Bijzonder uitstel van betaling: wat gebeurt er na 1 oktober 2020?

vrijdag 28 aug 2020
Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf betalingsproblemen door de coronacrisis? Dan kunt u nog tot 1 oktober 2020 voor 3 maanden bijzonder uitstel van betaling aanvragen, of een eerdere aanvraag verlengen. Loopt uw bijzonder uitstel af, dan moet u bij de eerstvolgende aangifte uw belasting weer op tijd betalen. Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de openstaande belastingbedragen waarvoor u uitstel van betaling hebt gekregen. Daarvoor krijgt u ruim de tijd: 2 jaar.
Lees verder

Belastingdienst verstuurt weer herinneringen en aanmaningen

dinsdag 21 jul 2020
Tijdens de coronacrisis heeft de Belastingdienst hard gewerkt om zoveel mogelijk rekening te houden met burgers en bedrijven. Aan de ene kant door de fiscale ondersteuningsmaatregelen van het kabinet zo goed mogelijk uit te voeren. Aan de andere kant door het gewone werk soms anders aan te pakken. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en het economische leven weer op gang komt, hervat de Belastingdienst dit werk weer met begrip voor particulieren en ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronacrisis. We houden rekening met de fiscale coronamaatregelen die nog doorlopen tot 1 oktober. Daarom sturen we in ieder geval vóór oktober geen betalingsherinneringen en aanmaningen aan ondernemers die bijzonder uitstel van betaling hebben vanwege corona.
Lees verder

Pas op voor valse betaalverzoeken

woensdag 15 jul 2020
Criminelen proberen u te bedriegen met betaalverzoeken die zogenaamd van de Belastingdienst zijn. Zij doen dit via mails, sms-berichten, brieven en telefoontjes. Laat u niet misleiden!
Lees verder

Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis: betalen nog niet nodig

vrijdag 10 jul 2020
Hebt u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd vanwege de coronacrisis? Dan hebt u dit waarschijnlijk gedaan voor een periode van 3 maanden. U kunt ervoor kiezen het bijzonder uitstel voor de uitgestelde belastingen te verlengen. Dit doet u snel en eenvoudig met een online formulier.
Lees verder

Brexit: overgangsperiode niet verlengd

donderdag 02 jul 2020
Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020. Op dit moment geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. Deze periode kan niet meer worden verlengd, het VK heeft besloten om geen uitstel aan te vragen. Voor burgers en bedrijven betekent dit een nieuwe relatie met het VK vanaf 1 januari 2021.
Lees verder

21% btw voor de levering van ligorthesen

woensdag 01 jul 2020
Een ligorthese is geen antidecubitusmatras of maatkorset. De levering hiervan wordt daarom belast met 21% btw.
Lees verder

Met online formulier bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen (update)

donderdag 25 jun 2020
Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.
Lees verder

Belastingmaatregelen coronacrisis voor ondernemers verlengd (update)

donderdag 28 mei 2020
Omdat de coronacrisis voortduurt, gaan wij een aantal maatregelen voor ondernemers verlengen. Op 28 mei is aangekondigd dat deze maatregelen zijn verlengd tot 1 oktober.
Lees verder

Nieuws Ondernemersplein KvK