Nieuwsfeed Belastingdienst

Startende ondernemer? Volg het webinar over belastingzaken

donderdag 06 aug 2020
De Belastingdienst organiseert op 25 augustus 2020 een webinar voor startende ondernemers over belastingen en ondernemen.
Lees verder

Compensatieregeling kosten eHerkenning

donderdag 06 aug 2020
Doet u aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers? Dan hebt u DigiD of eHerkenning nodig om in te loggen. eHerkenning is niet gratis. Daarom komt er een compensatieregeling.
Lees verder

Belastingdienst verstuurt weer herinneringen en aanmaningen

dinsdag 21 jul 2020
Tijdens de coronacrisis heeft de Belastingdienst hard gewerkt om zoveel mogelijk rekening te houden met burgers en bedrijven. Aan de ene kant door de fiscale ondersteuningsmaatregelen van het kabinet zo goed mogelijk uit te voeren. Aan de andere kant door het gewone werk soms anders aan te pakken. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en het economische leven weer op gang komt, hervat de Belastingdienst dit werk weer met begrip voor particulieren en ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronacrisis. We houden rekening met de fiscale coronamaatregelen die nog doorlopen tot 1 oktober. Daarom sturen we in ieder geval vóór oktober geen betalingsherinneringen en aanmaningen aan ondernemers die bijzonder uitstel van betaling hebben vanwege corona.
Lees verder

Pas op voor valse betaalverzoeken

woensdag 15 jul 2020
Criminelen proberen u te bedriegen met betaalverzoeken die zogenaamd van de Belastingdienst zijn. Zij doen dit via mails, sms-berichten, brieven en telefoontjes. Laat u niet misleiden!
Lees verder

Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis: betalen nog niet nodig

vrijdag 10 jul 2020
Hebt u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd vanwege de coronacrisis? Dan hebt u dit waarschijnlijk gedaan voor een periode van 3 maanden. U kunt ervoor kiezen het bijzonder uitstel voor de uitgestelde belastingen te verlengen. Dit doet u snel en eenvoudig met een online formulier.
Lees verder

Brexit: overgangsperiode niet verlengd

donderdag 02 jul 2020
Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020. Op dit moment geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. Deze periode kan niet meer worden verlengd, het VK heeft besloten om geen uitstel aan te vragen. Voor burgers en bedrijven betekent dit een nieuwe relatie met het VK vanaf 1 januari 2021.
Lees verder

21% btw voor de levering van ligorthesen

woensdag 01 jul 2020
Een ligorthese is geen antidecubitusmatras of maatkorset. De levering hiervan wordt daarom belast met 21% btw.
Lees verder

Verschuiving termijnen meldplicht grensoverschrijdende constructies (Mandatory Disclosure/DAC6)

vrijdag 26 jun 2020
De meldplicht voor grensoverschrijdende constructies (Mandatory Disclosure/DAC6) zal vanwege de gevolgen van de coronapandemie op 1 januari 2021 ingaan.
Lees verder

Met online formulier bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen (update)

donderdag 25 jun 2020
Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.
Lees verder

9% btw voor de levering en verhuur van kniedistractors

dinsdag 23 jun 2020
De levering en de verhuur van een kniedistractor met toebehoren is belast met 9% btw.
Lees verder

9% btw voor de levering van speciale katheterspuit

donderdag 11 jun 2020
Spuiten die speciaal zijn gemaakt en alleen worden gebruikt voor een katheter zijn belast met 9% btw.
Lees verder