Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers

Waardering woning bij overbrenging van ondernemingsvermogen naar privévermogen

donderdag 12 jul 2018
Brengt u als ondernemer een woning met ondergrond die behoort tot uw ondernemingsvermogen, over naar uw privévermogen? Dan moet u inkomstenbelasting betalen over het verschil tussen de waarde in het economisch verkeer van de woning met ondergrond en de boekwaarde ervan. Het besluit van 31 augustus 2009 geeft aan hoe u in dat geval de waarde in het economisch verkeer bepaalt. Met een nieuw besluit, van 20 juni 2018, heeft de staatsecretaris het eerdere besluit geactualiseerd.
Lees verder

Zzp’ers gezocht voor de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één'

donderdag 12 jul 2018
Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt.
Lees verder

Valse e-mail in omloop over foutieve belastingteruggave 2017

woensdag 20 jun 2018
Er is weer een valse e-mail in omloop, met als onderwerp 'Foutief belastingteruggave 2017'. In de e-mail staat dat u in december ten onrechte op uw rekening een belastingteruggave 2017 hebt gekregen. U wordt verzocht om het bedrag van € 297,95 te retourneren. Dit is een valse e-mail. Betaal niet!
Lees verder

6% btw voor disposable bloedplasma sets

vrijdag 08 jun 2018
Sets die eenmalig gebruikt worden voor opslag en transport van bloedplasma, én die voldoen aan de eisen van het Besluit medische hulpmiddelen, zijn belast met 6% btw.
Lees verder

BelastingTelefoon start met nieuwe manier van klantverificatie

vrijdag 01 jun 2018
De BelastingTelefoon geeft vertrouwelijke informatie natuurlijk niet zomaar door. Wij controleren eerst of die informatie bij de juiste persoon terecht komt. Vanaf 1 juni voeren wij daarvoor een nieuwe werkwijze in. Belt u de BelastingTelefoon met vragen over personen of bedrijven? Dan stellen onze medewerkers u minstens 1 vraag over de naam, het adres en de woon- of vestigingsplaats, en minstens 1 vraag die te maken heeft met het belastingdossier van de persoon of het bedrijf. Vanaf 1 juni zullen ondernemers dit merken. Later dit jaar ook particulieren.
Lees verder

6% btw voor loopfietsen bestemd voor invaliden en mindervaliden

maandag 07 mei 2018
Alleen loopfietsen die speciaal zijn ontworpen en ingericht en worden aangeboden voor gebruik door invalide of minder valide personen, zijn belast met 6% btw.
Lees verder

Overgangsregeling landbouwregeling: percentages voor voorraad dieren en agrarische producten

dinsdag 01 mei 2018
Maakte u tot 1 januari 2018 gebruik van de landbouwregeling? En kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling? LTO Nederland en de Belastingdienst hebben afspraken gemaakt over de percentages die u kunt gebruiken om de btw te bepalen over uw voorraad dieren en voorraad agrarische producten.
Lees verder

Afspraken over fosfaatwetgeving voor melkveehouders

dinsdag 17 apr 2018
LTO Nederland en de Belastingdienst hebben afspraken gemaakt over de fiscale gevolgen van de fosfaatwetgeving voor melkveehouders.
Lees verder